Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

 

Na sednici Skupštine grada Užica 11.04.2018. godine sa 45 glasova za i bez glasova protiv usvojen je „Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u gradu Užicu za period od 2018.-2020. godine“.

 

Uz podršku Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom i Ministarstva socijalne politike ovaj proces započet je još u avgustu 2017. U oktobru je gradsko veće formiralo radnu grupu koju su činili predstavnici organizacija osoba sa invaliditetom, lokalne samouprave, Regionalne razvojne agencije i Zdravstvenog centra, obrazovnih ustanova.

 

Radna grupa je tokom višemesečnog rada identifikovala tri prioritetne oblasti u kojima je neophodno preduzeti konkretne akcije kako bi se u navedenom periodu sistemski unapredio položaj osoba sa invaliditetom. Te tri oblasti su: Pristupačnost, Socijalna i zdravstvena zaštita i zapošljavanje.

Sama činjenica da su za ovaj strateški dokument, od izuzetne važnosti za položaj osoba sa invaliditetom u Užicu glasali svi prisutni odbornici (predstavnici i pozicije i opozicije) dovoljan je podstrek da uložimo sve naše napore kako bi se prioriteti i akcije definisane Akcionim planom realizovale u punoj meri i u predviđenim rokovima.

Kompletan akcioni plan možete preuzeti ovde.

Smernice Vlade Srbije za uključivanje OCD u proces donošenja propisa 

 

U prilogu se nalazi zvaničan dokumenat usvojen na Vladi Republike Srbije, 26.08.2014. godine, a u kome su navedene smernice za uključivanje organizacija civilnog društva u procese donošenja propisa u Republici Srbiji.

 

 

Smernice možete preuzeti ovde: